×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár2023.01.26. ● Saját

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Kúria döntése értelmében az Újpest FC-nek vissza kell állítania a régi címerét. A klub közleményben jelezte, hogy Roderick Duchatelet tulajdonos hallott a tárgyalás eredményéről, ám a cselekedetével megvárja a hivatalos, írásos ítéletet.

Mint ismert, a Kúria korábban az elsőfokú ítéletében elutasította az UTE keresetét, mert nem állapította meg a felperes személyiségi joga, azon belül a jó hírnévhez való joga megsértését. Azaz akkor a klub még nem volt köteles visszaállítani a korábbi, szurkolók által is szeretett címert.

A helyzet azonban mára megváltozott.

Az Újpesti Torna Egylet csütörtöki (mai) közleményéből kiderül, a Kúria megváltoztatta álláspontját, a másodfokú jogerős ítélete szerint az alperes (Újpest FC) mégis megsértette a felperes (UTE) jó hírnevét azzal, hogy a felperes hozzájárulása nélkül, az általa működtetett felnőtt férfi labdarúgó csapat címerét megváltoztatta, és a módosított logót 2017. július 3-tól használja.

A tájékoztatásban az is olvasható, hogy „a Kúria kötelezi az alperest, hogy a megállapított jogsértő magatartást 30 napon belül hagyja abba, és az alperest eltiltja a további jogsértéstől. A Kúria kötelezi továbbá az alperest, hogy 15 napon belül az ítélet rendelkező részét 30 napig tegye közzé az ujpestfc.hu honlap kezdőlapján 12-es betűmérettel.”

Reagálva a hírekre, az Újpest FC Roderick Duchatelet tulajdonos nyilatkozatát tartalmazó közleményt adott ki. A belga üzletember meglepődött a döntésen, hozzátette, a klub megvárja a hivatalos, írásos ítéletet és annak ismeretében reagál majd a történtekre.

„A mai napon (2022. január 26) a Kúrián lefolytatott tárgyalás eredményét tekintve egy előző kúriai döntés felülírása történt, mely engem is meglepett. A klub megvárja a hivatalos, írásos ítéletet és annak teljes ismeretében fog reagálni a történtekre” – idézi Duchatelet-t az Újpest FC a közleményében.

Tehát könnyen lehet, hogy hamarosan az Újpest újra a régi címert fogja használni a jelenlegi dupla címer helyett.

fotó: ujpestfc.hu
forrás: nso