×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Téli olimpia: 1000 és 1500 méteren bizonyíthatnak rp. gyorskorcsolyázóink2023.02.08. ● Saját

Ismét jégen a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók Pekingben. A férfiak 1500, a nők 1000 méteren versenyeznek majd a magyar idő szerint délben kezdődő programban. Elsőként az 1000 méteren első helyen célba ért, ám később kizárt Liu Shaolin Sándor futama következik, míg a 6. etapban testvére, Liu Shaoang azzal a Zsen Ce-vejjel méri össze a tudását, akit hétfőn aranyérmesnek hozott ki a vezetőbíró.

FÉRFI 1500 MÉTER, NEGYEDDÖNTŐ

A férfiaknál Liu Shaolin Sándornak volt először jelenése, aki a kanadai Pascal Dionnal, az izraeli Vladiszlav Bikanovval, az orosz Gyenyisz Ajrapetjannal, a lett Roberts Kruzbergsszel és a lengyel Michal Niewinskivel került mindjárt az első futamba. A magyar versenyző a táv nagy részében a mezőny végén kocogott, aztán hat körrel a vége előtt megindult előre, sorra előzte az ellenfeleket és a végén élre kerülve, nagy fölénnyel, új olimpiai csúccsal (2:09.213) futamgyőztesként jutott az elődöntőbe.

Az 5. futamba került Krueger John-Henry a holland Sjinkie Knegt, az olasz Yuri Confortola, a kínai Csang Tien-ji és két japán, Josinaga Kazuki és Mijata Sogo társaságában. Ő hasonló taktikát választott, mint Liu Shaolin Sándor: hátulról indult, de neki elég volt a harmadik helyig feljönni, így is magabiztosan került a következő körbe.

A 6. futamban Liu Shaoang az 1000 méteren az aranyérmet a bátyjától megöröklő Zsen Ce-vejjel, valamint a francia Sébastien Lepape-al, az olasz Luca Spechenhauserrel, a brit Farrell Treacyvel és és az orosz Danyiil Jejboggal mérte össze erejét. A magyar és a kínai három körrel a vége hátulról előtt könnyedén tört előre és a kínai mögött Liu Shaoang másodikként jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőt a tervek szerint 13.29-kor kezdik, míg az A-döntőre 14.20-kor kerül sor.

NŐI 1000 MÉTER
Kónya Zsófia
 majd a 3. előfutamban indul a holland Xandra Velzeboer, a kínai Csü Csun-jü és a francia Gwendoline Daudet társaságában, míg Jászapáti Petra az utolsó, 8. futamban áll rajthoz az amerikai Kristen Santos, az olasz Cynthia Masciotto és a lengyel Kamila Stormowska ellenében. Itt a csoportból az első két helyezett, valamint a négy legjobb idő jut tovább.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA
Férfi 1500 m
12.00:
 negyeddöntő, elődöntő, DÖNTŐ (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry)
Női 1000 m
12.44: 
selejtező (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia)
Női váltó
13.45: 
elődöntő 

fotó: Árvai Károly
forrás: Nso