×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Németország lehet visszalép az európa bajnokságtól?2023.01.19. ● Saját

Miután a német csapatnál újabb három coronás esetet regisztráltak, a jelek szerint már nem kizárt a német kézilabdázók visszalépése a magyarországi és a szlovákiai Európa-bajnokságról. Uwe Schwenker, a liga elnöke nem látja értelmét maradni.

"Az elmúlt napokban megtanultuk, milyen gyorsan változhat a helyzet. Ezt az új helyzetet közösen kell majd értékelnünk" - mondta Mark Schober, a Német Kézilabda Szövetség (DHB) elnökségének vezetője sajtóközleményében.

Heymann, Steinert és M'Bengue érintettek.
A DHB azt is bejelentette, hogy az új corona esetek közé tartozik a visszatérő Sebastian Heymann, a DHB eddigi legjobb góllövője, Christoph Steinert (17 gól) és a tornán debütáló Djibril M'Bengue. Ezenkívül a funkcionális csapat egy meg nem nevezett tagja is megfertőződött. Ezzel a német csapat aktív corona ügyeinek száma tizenkettőre emelkedett.

A DHB és a kézilabda Bundesliga (HBL) szerda este (19.01.22) konferenciát szervez, hogy megvitassák az új helyzetet. "Egyeztetni fogunk a DHB-vel, megvitatjuk a helyzetet, és közösen döntünk. A kérdés az, hogy van-e még értelme a csapatot Pozsonyban hagyni" - mondta Uwe Schwenker, a HBL elnöke.

Jelenleg összesen 25 német játékos tartózkodik Pozsonyban. A jelenlegi állás szerint csak 13-an lehetnek bevethetőek az Európa-bajnok Spanyolország elleni csütörtöki (18.00 óra) főcsoport-nyitányra.

-sportschau-