×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Nem tudta átlépni árnyékát a magyar válogatott, kikapott Hollandiától2023.01.13. ● Saját

A éátványos megnyitó után csúnyán kezdődött a Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott számára: Hollandia 31–28-ra legyőzte Gulyás István csapatát több mint 20 000 magyar néző előtt az újonnan átadott MVM Dome első hivatalos tétmérkőzésén. Csak remélhetjük, hogy nem veszítettük el a bokasérülést szenvedő Bánhidi Bencét.

Elérkezett az első (részben) magyar rendezésű férfi kézilabda-világverseny rajtja, a mérkőzésünk előtt látványos megnyitóval avatták fel az Eb-re épült 20 ezres MVM Dome-ot. Gulyás István szövetségi kapitány előzetesen arról beszélt, egy nagy torna első meccse mindig speciális, át kell esni a tűzkeresztségen, ráadásul a mieink a hollandok elleni találkozó előtt nem is edzettek az új arénában.

A keretünkből Borbély Ádám, Győri Mátyás, Nagy Bence és Sunajko Stefán maradt ki. Ennek fényében a kezdőnkben nem volt meglepetés, a Bahrein ellen felkészülési meccset derékpanaszok miatt kihagyó Bánhidi Bence is ott volt az első perctől kezdve.

Az új aréna első magyar gólját Máthé Dominik lőtte, majd egyből a nézőket tüzelte, akik maguktól is igen aktívak voltak. Kellett is a biztatás, mert rendre a hollandok tudták megszerezni a vezetést, és miután támadásban kihagytunk több helyzetet, a 8. percben 5–2-es hátrányba kerültünk. A hollandok kapusa, Bart Ravensbergen hetest is hárított, míg mi emberelőnyben elszórtuk a nehezen megszerzett labdát.

Mikler Roland kapuja mögött foglalt helyet a magyar B-közép, amely a szurkolást irányította, a hollandokat kisebb csoport biztatta a felső karéjban. Máthé az elhibázott büntetője után újra odaállt, és hatperces gólcsendet tört meg. Azonban miután a hollandok üres kapura is betaláltak, 7–3-as holland előnynél időt kértünk.

„Mindent bele!” – hangzott a szólam a lelátóról. Az ellenfélnél közben Kay Smits negyedóra alatt négy találatig jutott (a félidőig még kettőt berámolt), érkezett is nálunk Székely Márton a kapuba, és rögtön ziccerben hárított. Támadásban sajnos sok volt a pontatlanság a játékunkban (lerohanásban labdát adtunk el, újabb hetes maradt ki), húsz perc után mindössze öt góllal álltunk, és hátul sem védekeztünk elég zártan. A nálunk alacsonyabb, ugyanakkor rendkívül gyors holland játékosok rendre meg tudták találni a réseket. 

Gulyás István szövetségi kapitány cserékkel próbált változtatni, és Hanusz Egon új lendületet hozott. Székely további védéseket mutatott be, s amikor azt hihettük volna, elkapjuk a fonalat, mindig becsúszott egy hiba. A szünet előtti percek valamivel jobban sikerültek, Ligetvári Patrik beállásával stabilabb lett a védekezésünk, így mínusz ötről 13–10-re jöttünk fel, és abban reménykedhettünk, hogy a második félidő jobban sikerül a mi szempontunkból.

Gyorsan egyre zárkóztunk, még ha közben Lékai Mátét ki is állították, amiért a játékvezetők szerint visszafutás közben akadályozta a középkezdést. Ráadásul megsérült Bánhidi bokája, a szegedi beálló bicegve hagyta el a pályát. Zaklatott percek következtek, Székelynek a mezőnybe kijőve is védenie kellett egy eladott bedobás után, a hollandok azonban újra könnyen lőtték a góljaikat, és 18–14-re elhúztak. Lékai találataival tartottuk a lépést, majd Rutger ten Velde kapott piros lapot fejre ütésért, de nem tudtunk kihasználni a majdnem két percig tartó kettős emberelőnyt.

Elöl már jöttek a gólok, ám a támadás és védekezés közötti több csere gyakran azt eredményezte, hogy nagy lyukak alakultak ki a falunkban, amit jól használtak ki a labdát gyorsan felvivő hollandok, így tartották a két-három gólos előnyüket. A lélektanilag fontos pillanatokból többször nem jöttünk ki jól, így nagyot kellett kapaszkodnunk a hajrában. Váltottunk védekezésben, Rodríguez Pedro jött ki zavaróba, majd Bodó Richárd bombáival egyre megközelítettük a hollandokat hét perccel a vége előtt. Másodszorra lett meg az egyenlítés Lékai nyolcadik góljával, de hamar megkaptuk rá a választ cunderből. Emberelőnyben felcsillant a remény, nem tudtuk azonban góllal befejezni az akciót, majd kaptunk még kettőt, így 31–28-as vereséggel kezdtük az Eb-t.

A második kontinenstornájukon szereplő hollandok először győzték le a magyar válogatottat, a korábbi 20 egymás elleni mérkőzés egyaránt magyar sikerrel zárult. A végelszámolásnál akár annak is lehet jelentősége, hogy végül három találattal tudtak nyerni. Érdekesség, hogy a mieink három időkérésükből csak egyet használtak fel. 

Vasárnap 18 órától Portugália ellen folytatjuk, a papírforma alapján az még nehezebb összecsapásnak ígérkezik.

forrás: nso