×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Drámai küzdelemben, kicentizett győztes góllal, de megvertük Portugáliát!2023.01.16. ● Saját

A férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében a magyar válogatott drámai küzdelemben, 31˜–30-ra legyűrte Portugáliát, ezzel esélye nyílott a továbbjutásra. Folytatás Izland ellen, két nap múlva.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Magyarország–Portugália 31–30 (14–15)
Budapest,
 MVM Dome, 20022 néző. V: Horacek, Novotny (csehek)
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – P. Rodriguez 2, MÁTHÉ 8 (4), LÉKAI 6 (1), TOPIC 3, SZITA 4, Bóka 3. Csere: SZÉKELY M. (kapus), Sipos A., Rosta M. 1, Bodó 1, Ancsin G. 2, Hanusz 1, Ligetvári
Szövetségi kapitány: Gulyás István
PORTUGÁLIA: Capdeville – Areia 5 (5), Magalhaes 1, ITURRIZA 3, Salina 3, Cavalcanti 1, Branquinho.
Csere: Gaspar (kapus), MARTINS 5, Rocha, Salvador, SILVA 5, Alves 1, Duarte 2, FERNANDES 4. zövetségi kapitány: Paulo Pereira
Az eredmény alakulása. 9. p.: 2–5. 13. p.: 5–5. 19. p.: 8–6. 24. p.: 12–10. 36. p.: 18–17. 42. p.: 23–21. 50. p.: 27–24. 56. p.: 28–28.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/5

A magyar és a portugál válogatott is vereséget szenvedett az első fordulóban, így nagy volt a nyomás mindkét csapaton, mert egy újabb botlás jó eséllyel a továbbjutásba kerülhet. A mieink egy nappal többet pihenhettek, készülhettek az összecsapásra, amit szóvá is tett az ellenfél szakvezetője, Paulo Pereira. A portugálok helyzetét több sérülés, illetve koronavírusos megbetegedés hátráltatta a torna előtt, míg nálunk Győri Mátyás legfrissebb tesztje lett pozitív. Rajta kívül ugyanazok (Borbély Ádám, Nagy Bence, Sunajko Stefán) a játékosok voltak a kimaradók, mint az első körben Hollandia ellen. A nyitányon bokasérülést szenvedő Bánhidi Bence ellenben ott volt a névsorban, ám kérdés volt, mennyire kockáztatjuk meg a játékát.

A Pick Szeged klasszis beállója mindenesetre a kezdéskor csak a kispadon foglalt helyet, Topic Petar ment be a darálóba. Az első támadásunkból rögtön eladtuk a labdát, majd több lövést is rosszul helyeztünk, így háromgólos hátrányba kerültünk. Máthé Dominik az ötödik perc végén, hetesből tudott először betalálni a mieink részéről. A portugálok kubai születésű beállója, Victor Iturriza jól használta ki a testi adottságait, sok gondot okozott nekünk a falban.

Lékai Máté azon a hőfokon folytatta, ahol a hollandok ellen abbahagyta (több kiállítást is kiharcolt vagy éppen bevetődve ütötte el a labdát), és reméltük, hogy a társait is magával tudja húzni. Védekezésben labdákat tudtunk szerezni, amelyekből egyre feljöttünk, Pereira egyből időt kért. Nem tört meg a lendületünk, Rodríguez Pedro videózás után megadott cundergóljával a 16. percben először vezettünk (7–6).

Több játékosunk feljavult az első meccshez képest, Szita Zoltán bátran és eredményesen vállalkozott, Mikler Roland a kapuból tette hozzá a magáét, de egyáltalán az egész csapat más fordulatszámon pörgött. Fejtörést az okozhatott, hogy Topic megkapta a második két percét, igaz, a túloldalon meg Iturriza járt hasonló cipőben. A félidő hajrájában mínusz kettőről egyenlítettek a portugálok, amire Nagy László egyből lenyomta az időkérést jelző gombot. A csereként beálló átlövőink is feliratkoztak a gólszerzők közé, de nem tudtunk megőrizni az előnyt, sőt a szünetben újra Portugália állt jobban (14–15).

A folytatásra Székely Márton érkezett a kapuba, míg a védelembe Ligetvári Patrik, így amikor jutott rá idő, kettőt cseréltünk támadás után. A korábban Portugáliában légióskodó Székely védéseivel, valamint Lékai találataival hamar fordítottunk, de rendre érkezett a válasz a luzitánoktól. Próbáltunk takarékoskodni Máthé energiájával, így a második játékrészben már jóval hamarabb érkezett Ancsin Gábor, hogy az Elverum átlövője szusszanhasson.

Miután újra elmentünk kettővel, Pereira meghúzta a portugálokra jellemző hét a hat elleni játékot, amire sokat készülhettünk az elmúlt két napban. A Lékait váltó Hanusz Egon jól szállt be, kamatoztatni tudta a gyorsaságát, így először vezettünk hárommal a találkozón az utolsó tíz perchez érve. A legrosszabbkor álltunk meg támadásban, a ránk induló portugálok 28–28-nál egyenlíteni tudtak, majd Gustavo Capdeville hetest is védett.

Lékai és Máthé is visszajött, de nehezen tudtunk tiszta helyzetet kialakítani. Szita bombája egy hatperces gólcsendet tört meg, de érkezett a portugál válasz is. Szitát két percet és hetest érően állította meg a piros lappal távozó Iturriza, Lékai pedig belőtte a büntetőt, de a portugálok 12 másodperccel a vége előtt újra egyenlítettek. Azonnal időt kértünk, és a meccs legjobbjának megválasztott Máthé még a dudaszó előtt meglőtte a győztes gólunkat (31–30). Elképesztő befejezés volt!

Kedden 18 órától Izland ellen zárjuk a csoportkört, a továbbjutás mellett még arra is van esélyünk, hogy a maximális két pontot vigyük magunkkal.  

A csoport másik mérkőzésén
20.30:
 Izland–Hollandia (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MENETRENDJE A B-CSOPORTBAN
Január 18., 18.00: Izland–Magyarország (Tv: M4 Sport)

forrás: nso