×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

Ausztrália ismét visszavonja a teniszcsillag Djokovic vízumát2023.01.14. ● Saját

A teniszcsillag Novak Djokovic ausztráliai vízumát ismét visszavonták. Ezt a döntést a bevándorlási miniszter pénteken (22.01.14.) hozta meg.

Alex Hawke miniszter ma délután bejelentette, hogy a közérdekből törölték a vízumot.

Hawke a döntésében rámutatott, hogy Djokovic a jelenlegi törvények értelmében a következő három évben valószínűleg nem kap vízumot Ausztráliába való beutazásra.

Novak Djokovic ügyvédei bejelentették, hogy fellebbeznek az újabb vízummegvonás ellen. Nicholas Wood ügyvéd szerint a döntés "irracionális" és aránytalan. Az ausztrál szövetségi bíróság, a Federal Court of Australia legfelsőbb fokán vasárnap (01.16.) születik végleges döntés a szerb játékos Australian Openen való részvételéről. Erről Anthony Kelly bíró döntött a pénteki meghallgatáson.

Addig Djokovicot nem lehet kitoloncolni. A világelsőnek szombaton, helyi idő szerint reggel 8 órakor egy bevándorlási meghallgatásra is sor kerül. Ezt követően 10 órától 14 óráig ügyvédjeivel együtt készülhet a vasárnapi bírósági tárgyalásra. Addig nem kell őrizetbe venni.

Ha Djokovic sikerrel jár a fellebbezésével, akkor hétfőn honfitársa, Miomir Kecmanovic ellen kellene játszania az első fordulós mérkőzését az év első Grand Slam-tornáján. Mint a szervező pénteken bejelentette, a kiemeltek első fele hétfőn játssza mérkőzéseit. A szerb az első helyen kiemelt.

-sportschau-