×
A honlap erotikus tartalommal bír.<br/>Megtekintését kizárólag 18 éven felüliek számára ajánljuk!

Ön elmúlt 18?

Igen Nem

"A hazámért játszom": Szvitolina legyőzte az orosz Potapovát.2023.03.02. ● Saját

Az ukrán 6-2, 6-1-re verte orosz ellenfelét a Monterrey Openen
Szvitolina: "Mindent megteszek azért, hogy az embereket Ukrajna támogatására hívjam"

Az ukrán kék-arany színekbe öltözött, feltüzelt Elina Svitolina kedden Mexikóban legyőzte az orosz Anasztaszija Potapovát, és azt mondta, küldetése, hogy a teniszvilágot hazája mögé állítsa Oroszország inváziója után.

Szvitolina eredetileg nem volt hajlandó játszani a Monterrey Openen Potapova elleni nyitómeccsét, de azt követően mégis játszott, hogy a teniszhatóságok úgy döntöttek, megtiltják az orosz és fehérorosz játékosoknak, hogy országuk neve és zászlaja alatt versenyezzenek.
"Úgy gondolom, az én küldetésem, hogy egyesítsem a teniszközösségünket, hogy kiálljunk Ukrajna mellett, hogy segítsünk Ukrajnának, mert amin most keresztülmegyünk, az minden ukrán számára borzalmas dolog" - mondta a korábbi világranglista 3. helyezett a győzelme után.

"Ezért vagyok itt. Ezért játszom a hazámért, és mindent megteszek a platformomat és az erőforrásaimat felhasználva, hogy ezt bemutassam, és megpróbálom felhívni az embereket figyelmét Ukrajna támogatására."

Szvitolina, aki azt mondta, hogy a tornáról származó pénzdíját az ukrán hadseregnek ajánlja fel, 6-2, 6-1-re legyőzte Potapovát, és többször is a mellkasát dobbantotta a pályán. A játékosok a meccs után váltottak néhány szót a hálónál, mielőtt Svitolina elismerését fejezte ki a közönség támogatásáért. A televíziós grafikán egy üres hely volt Potapova zászlaja és országa mellett, ahol egyébként Potapova zászlaja és országa lett volna.

"Számomra az, hogy itt játszom a meccset, nem csak magamért játszom" - mondta Szvitolina. "A hazámért játszom, az ukrán hadsereg és a rászorulók megsegítéséért játszom. Minden egyes győzelem, amit megszerzek, nagyon különleges lesz".

Lyonban kedden az ukrán honfitársnője, Dayana Yastremska összeesett a pályán, miután a román Ana Bogdan ellen győzött a WTA 250-es tornán. A 21 éves lány és kisebbik nővére a múlt héten két éjszakát töltött egy mélygarázsban, mielőtt szüleik hajóval elküldték őket Ukrajnából Romániába, majd onnan biztonságban Franciaországba.

"Boldog vagyok, hogy nyertem a hazámért, de ugyanakkor nagyon szomorú is" - mondta Yastremska, aki 3-6, 7-6(7), 7-6(7), 7-6(7) győzelme után egy ukrán zászlóba burkolózott. "A szívem otthon marad, az elmém pedig itt harcol, így nagyon nehéz megtalálni a koncentrációt, az egyensúlyt.

"Ez a győzelem ahhoz képest, ami a hazámban történik, semmi. De boldog vagyok, legalább a hazámért is harcolok. Nagyon büszke vagyok az ukránokra, ők tényleg hősök. Remélem, hamarosan minden véget ér."

forrás: The Guradian